Islamin näkyvin symboli?

IMG_4422.jpg

Kesäkuussa julkaistiin Alexandra Bergholmin ja Riku Hämäläisen toimittama teos Katse pyhään. Näkökulmia uskonnon aineellisuuteen (Partuuna, 2018).

Teoksessa tarkastellaan muun muassa tiibetinbuddhalaista mandalaa, enkelitalismaania, ikonia, shamaanin rumpua, Australian aboriginaalien pyhää vuorta Ulurua, sekä tasankointiaanien kilpeä esimerkkeinä uskonnon aineellisuudesta.

Oma artikkelini käsittelee musliminaisten huiveja ja huntuja. Nostan esiin opillisen monitulkintaisuuden koskien musliminaisten pukeutumista, esittelen niitä lukuisia tapoja, joilla maailman musliminaiset pukeutuvat, ja pohdin huivin ja hunnun politisoitumista ennen muuta eurooppalaisessa kontekstissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s